Ταξί Νέα Επίδαυρος






Μανώλη-Λιάτα Ελένη
τηλ 6974095431 – 6977606302


Μετακινηθείτε με στυλ και άνεση.









Η Νέα Επίδαυρος στην Αργολίδα βρίσκεται πάνω στο δρόμο και εκτείνεται μέχρι και την παραλία, με ένα μικρό φυσικό λιμανάκι, ενώ απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την Παλιά Επίδαυρο και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, και σχεδόν 40 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο.


Χτισμένη σε βραχώδης πλαγιές και πάνω από τα ερείπια Ενετικού κάστρου, το χωριό της Νέας Επιδαύρου απλώνεται μέχρι τους δύο κόλπους της, που δημιουργούν μια υπέροχη θαλασσινή εικόνα. Είναι ένας ήρεμος τόπος με καθόλου κίνηση, στον οποίο δεσπόζουν τα λουλουδιασμένα αρχοντικά και του προσδίδουν νησιωτικό ύφος.
https://www.facebook.com/messages/t/2230942137135536

Ταξί Νέα Επίδαυρος

Μέχρι το 1928 η Νέα Επίδαυρος λεγόταν Πιάδα. Πρωτοκατοικήθηκε κατά τη μυκηναϊκή εποχή, αλλά στα χρόνια του Βυζαντίου γνώρισε μεγάλη ακμή ως θρησκευτικό κέντρο. Επίσης, πρωτοστάτησε στην περίοδο της εθνικής εξέγερσης κατά της Τουρκοκρατίας το 1821. Εξού και στο κέντρο της πλατείας της σημερα δεσπόζει το μνημείο με το πουλί του Φοίνικα από την Α ‘Εθνοσυνέλευση του μόλις απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.
  

Οι περίπου 300 μόνιμοι κάτοικοι της Νέας Επιδαύρου, ασχολούνται με την αλιεία ή την καλλιέργεια της γης, και το καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται καθώς εκεί διατηρούν τις παραθεριστικές κατοικίες τους.

Κάντε μια βόλτα στο κάστρο της Νέας Επιδαύρου περνώντας μέσα από αυλές σπιτιών. Κατά την περιήγησή στην περιοχή μην παραλέιψετε να επισκεφτείτε το φαράγγι Βόθυλα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να απολαύσετε και τις καθαρές παραλίες κοντά στο λιμάνι του οικισμού.
Στη Νέα Επίδαυρο υπάρχουν και δύο σχολεία που κατασκευάστηκαν με χρηματοδότηση του Συγγρού. Από τις εκκλησίες ξεχωρίζουν του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που είναι του 11ου αιώνα και βρίσκεται μέσα στο κάστρο, η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Λεωνίδα, τον πολιούχο της Νέας Επιδαύρου, κι η εκκλησία του Πέτρου και Παύλου, που γιορτάζει 5 Αυγούστου, της Μεταμορφώσεως. 
Σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό συναντάται η Μονή Αγνούντος, με αρχιτεκτονική που παραπέμπει στην Αγία Σοφία κι είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου.

Εκεί ο επισκέπτης θα βρει επίσης μερικές ταβέρνες που λειτουργούν όλο το χρόνο.